Sahibinden Pomeranian Boo

Pomeranian cins köpeğin kökeni Almanya’dır. Bu cins köpeklerim yaşama süresi ortalama 15 yıl olup, ortalama ağırlıkları 3 kilogramdır. Boyları en fazla 30 cm olup, kucak köpeği olarak geçerler.

 Pomerenian Cinsinin Özellikleri

 Pomerenian küçük bir köpektir. Dik kulaklara, sivri bir burna ve koyu renk, parlak gözlere sahiptir. Pomerenian cinsinin burnu genellikle siyah olmak ile beraber kendi kürklerinin renginde de olabilir. En çok görülen renkleri; kahverengi, kızıl, turuncudur. Çift renge sahip Pomeranianlar da vardır.

 Pomeranian Boo’nun Karakteristik Özellikleri

 Pomeranian Boo çok neşeli ve enerji dolu bir cinstir. Tüm diğer köpek cinslerinde de olduğu gibi oldukça sadık ve yeni şeyler öğrenmeye açık, akıllı bir köpektir. Kendinden büyük köpeklere ve yabancı insanlara havlayabilir hatta saldırma eğiliminde olabilir.

 Küçük yaşlarda iyi eğitim verilmediği takdirde söz dinlememe potansiyeli yüksektir. Oldukça meraklı ve bu tür köpeklerin içinde özgürlüğüne en düşkünüdür. Çok hareketlidir ve sıcak ortamlardan çok hoşlanmaz.

 Pomeranian Boo’nun Sağlığı

 En sık görülen rahatsızlıkları, diş problemleridir. Göz enfeksiyonu ikinci sırada gelir. Bunların yanı sıra kalp problemleri ve deride tahrişler sık yaşanan problemler arasındadır. Pomeranian Boo’yu kuru mama ile beslemek en doğrusudur. Çünkü hassas dişlere sahiptirler.

 Pomeranian Boo Bakımı

 Pomeranianların bakımının zor olduğu söylenemez. Yemek konusunda çok seçicidirler. Çok hareketli oldukları için, genelde kilo almazlar. Tüy dökmeleri tüm bir yıl devam eder.

 Kürkleri sık sık taranmalıdır. Kürklerinin sık taranması dışında bakımına dair söylenebilecek pek bir şey yoktur. Ortalama olarak günde 20 dakika egzersiz yaptırmak gerekebilir. Yeni oyunlar öğrenmek ve bunları sergilemekten oldukça mutluluk duyarlar.

 Pomeranian Boo Fiyatları

 Safkan pomeranian boo sahibinden bulmak önemlidir. Fiyat aralığı oldukça geniştir. 4.000 liradan başlar ve 30.000 liraya kadar Pomeranian bulunabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir