2019 Yılı Pomeranian Boo Fiyatları

Oyuncak köpeğe benzeyen Pomeranian Boo köpek cinsleri gerçek olduğuna inanılamayacak kadar şirinler. Son zamanlarda yaygın olarak bilinen bu evcil hayvanlar oldukça tercih edilmektedir.

 Fiyatları

 Fiyat olarak çok yüksek ücretlerde satılmaktadır. Pomeranian Boo fiyat 2019 bazı yerlerde 6.000TL bazı yerlerde 15.000TL civarında fiyat biçilmiştir. Fakat fiyatı bu kadar yüksek olsa bile şirin olmasından dolayı yine de tercih edilmektedirler. Bu köpekler çok küçük ve aşırı tüylü cinstir. Yüzleri tilki ile oyuncak ayıya benzer.

 Pomeranian Boo Kökeni

 Kızak köpeğinin kırması olarak bilinen bu cins köpeklerin İngiltere’ye ithal edilmesi ile biraz değişim görülmüştür. Kuzey bölgesinin en küçük köpek ırkı olarak bilinen bu cins oldukça popüler evcil süs hayvanı olarak beslenmektedir.

 Kilo ve Boyları

 Kilo olarak yaklaşık 1 kg. ile 3 kg. arasında değişiklik gösterir, ortalama yaşam süresi en fazla 16 yıldır. Boyut olarak oyuncak boyutunda olup yaklaşık 30 cm.’ i bulur.

 Pomeranian Boo Bakımı

 Bakımları oldukça özen gösterilmesi gereken cinstir. Haftada birden fazla banyo ihtiyacı karşılanmalıdır. Diş sağlığı için haftada en az bir kere dişleri fırçalanması gerekir. Genizlerine su kaçmamasına dikkat edilmelidir ama su kaçarsa da hapşırarak çıkarmaya çalışmaları oldukça tehlikeli olacaktır. Bu nedenle sahibi, hapşırırken boğazını ovmalıdır.

 Pomeranian Boo Renkleri

 Renk olarak oldukça fazla çeşitleri bulunmaktadır. Kahverengi, turuncu, siyah, beyaz gibi. Fakat hangi renk olursa olsunlar her renkte çok şirinlerdir.

 Köpekler aşırı derece oyuncudurlar. Yerinde duramayan hayat dolu, her saniye öğrenme isteği içinde olduklarından sahiplerinin de onlar ile vakit geçirirken hiç canı sıkılmaz.

 Havlar mı?

 Bazı ırk köpekler aşırı havlar, fakat bu cins köpekler sahiplerine karşı oldukça sakin olmalarına rağmen, yabancılara karşı kesinlikle tahammülsüzdür. Çevredeki insanlarla sorun yaşamamak için kesinlikle havlamama eğitimi almaları şarttır.

 Isırır mı?

 Boyları ve şirin bakışlarına aldanmamak gerekir. Çünkü bu köpekler çok nadir de olsa ısırma eğilimindedirler. Bu sıkıntının yaşanabileceği göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle çocuklarla beraber yalnız bırakılması tavsiye edilmez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir