Sahibinden Köpek Alma Koşulları Nelerdir?

Köpek sahiplenmek için bazı koşulları kabul etmek gerekir. Bu koşulları şöyle sayabiliriz;

 Daha önce köpek bakmış olmanız avantajlı olacaktır. Bahçede mi yoksa ev ortamından bakılacak belirlenmelidir. Evde başka bir köpek var ise onunla uyum sağlayıp sağlamayacağına göre köpek sahiplenilmelidir. Günde kaç saat yalnız bırakılacağı hesaplanmalıdır. Bu köpek için oldukça önemlidir.

 Bakılacak Ortam

 Sahiplenecek köpeğin nerede ve hangi koşullar altında bakılacağı önceden düşünülmesi gerekir. Eğer kişi evliyse, eşinin de köpeği isteyip istemediği sorulmalıdır. Köpeğin yiyeceği ve içecekleri sürekli taze olacak şekilde ayarlanabilecek ise, köpek sahiplenilmelidir. Apartmanda bakılacak köpeğin her gün düzenli olarak dışarıda enerjisini atması için 2 saat gezdirmek gerektiği bilinerek sahiplenilmelidir.

 Sabırlı Olunmalı

 Sabretmek oldukça önemli olduğundan hoşgörülü olmayan bir kişi için sahiplenmek doğru olmayacaktır. Sahiplenmiş köpeklerin herhangi bir deney ya da onlara zarar verecek şekilde bir olaya karışmaları kesinlikle izin verilmemelidir ve bu sahiplenen kişinin sorumluluğu altındadır.

 İlgi Şart

 Sahiplenmiş olan köpek yeterli ilgi görmüyorsa bu köpeğin geri iade edileceği bilinmelidir. Alınan köpeğin yavru ve dişi olması halinde yetişkin hale geldiğinde kısırlaştırılacağı bilinmelidir. Yılda en az iki kez köpeğin durumu ve yaşadığı şartların kontrolü için görevlerin geleceği bilinmelidir. Sahibinden köpek başka birisine sahiplendirilecek ise bu daha önceden alınan yere bildirilmelidir. Köpeğe hiçbir zaman kötü niyetle yaklaşılmayacağı fiziksel veya psikolojik olarak ona zarar verilmeyeceği sahiplenecek kişi tarafından kabul edilmesi gerekmektedir.

 Bilinçli Sahiplenme

 Tüm bu kuralları çiğneyen kişilerin sahiplenmiş oldukları köpekler elinden alınır veya bu kurallara uymayı kabul etmeyen kişiler kesinlikle köpek sahiplenemez. Sahiplenmek sorumluluk ister ve bir köpek bir bebekten farksız sahibine muhtaçtır. Köpek sahiplenmek isteyenler, bir bebeğe bakacak kadar sorumluluk istediğinin bilincinde olmalıdır. Çünkü köpekler duygusal hayvanlardır, sahibine bağlanırlar ve sahibinin olumsuz davranışlarından köpekler oldukça fazla etkilenecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir