Pomeranian Özellikleri Nelerdir?

Pomeranian benzersiz bir küçük köpektir. Görünüşü dikkat çekici, küçük boyutlu ve kişiliklidir. Ünlü Pomeranian sahiplerine Mozart, Marie Antoinette ve Kraliçe Victoria’ nın da dahil olduğunu biliyor muydunuz? Pomeranian, aynı zamanda birçok kişi tarafından bir oyuncak ayı köpeği olarak sınıflandırılmaktadır! İnsanlar bazen Pomeranian’ a küçük bir aslan derler. Sivri bir yüzleri ve küçük, çok tüylü bir gövdeleri var.

 Pomeranian Özellikleri

 Başları sivri ve neredeyse tilki şeklindedir. Dar bir ağızlıkları ve dik oturan kulakları vardır. Kuyruğu yüksektir ve vücutlarından düz bir şekilde dışarı çıkar. Uzun bir kürk yayılımı onu kaplar. Küçük olabilirler ancak enerjik ve kabarık küçük köpeklerdir. Şaşırtıcı bir şekilde düşüncelerini seslendirme eğilimindedirler. Vücudu kaplayan yumuşak ve kabarık tüyler, en belirgin Pomeranian özellikleri arasındadır. Uzun, düz ve pürüzlü dokulu tüyler ile kaplanmıştır.

 Bu uzun tüyler tüm vücudunu tutar. Bacaklarında ve boynunda bolca tüyler bırakıyor. Genellikle sadece tek renktedirler. Bu, beyazdan turuncuya, kahverengi ve siyaha kadar değişebilir. Sonra beyaz ve siyah gibi daha nadir renkler aranabilir. Pomeranian’ ın en ikonik görüntüsü muhtemelen küçük aslan görüntüsüne doğru giden güçlü turuncu renktedir. Pomeranianlar çok sadık köpekler olarak bilinir. Bu, kısmen koruyucu niteliklerinden kaynaklanmaktadır.

 Pomeranianlar beraber yaşadıkları yetişkinleri severler. Genellikle çok dikkatli, sadık ve birlikte vakit geçirmekten çok memnundurlar. Onlar çok şevkatli köpeklerdir. Bununla birlikte, her zaman empoze edilmiş taşıma veya fiziksel etkileşim konusunda istekli değillerdir. Bu yüzden bıktıklarına dair işaretlerin farkında olmanız gerekmektedir.

 Pomeranian’ ı sıkıcı bir köpek olmakla suçlayamayız. O küçük bir vücuda sahip gerçek bir karakterdir. Sahibi için çok fazla sevgi ve sadakat verir. Cesur, inatçı ve ruhlu olmaya meyillidir. Sonuç olarak, onun zekasını üretken pozitif pekiştirici eğitimler ile kanalize etmeniz gerekecektir. Kolayca sıkılabilir veya ilgisini kaybedebilir, bu yüzden derslerini kısa ve eğlenceli tutun. Enerjisini düzenli ve üretken bir şekilde kullanmasına izin verin. Günde en az bir yürüyüşe ihtiyaçları vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir