Ücretsiz Köpek Sahiplenmek İçin Yapılması Gerekenler

Ücretsiz köpek sahiplenmek kolay bir işlem olsa bile, sahiplenecek olan köpeğin sorumluluğunu üstlenmek için öncelikle bilinçli davranılması gerekir. Bir heves uğruna veya hayattaki oluşan boşluğu tamamlamak için alınıp daha sonra sokağa bırakılan yüzlerce sahipsiz köpekler bulunmaktadır. Bu nedenle öncelikle köpek sahiplenecek olan kişinin köpeği beslemek için sabırlı olup olmadığına karar vermelidir. Bunun için birinci olarak köpek sahiplenme ücretsiz yapılmadan gereken hayvanın sorumluluğunu alıp almamak için kişinin kendiyle yüzleşmesi gereklidir.

 Tuvalet Eğitimi

 Tuvalet eğitimleri sahiplerine biraz eziyet çektirebilir. Bazı zamanlarda çileden çıkartabilir. Sahibinin sabır göstermesi gerekir. Bu süreç altı ay veya daha uzun sürebilir. Evcil hayvanın eşyalara zarar verme durumu vardır. Bu da göz önüne alınmalıdır, yavru köpek alınacak ise daha çok sabır gerekir. Tuvalet eğitimleri sahiplerine biraz eziyet çektirebilir.

Yaşam Koşulu Önemi

Sahiplenecek olan evcil hayvana göre yaşam koşulları değiştirmek göz önünde bulundurulmalıdır. Bazı şeylerden vazgeçebilmek gerekebilir. Eve geliş saati köpeğe göre ayarlanmalıdır. Onu uzun süre yalnız bırakmamak için eve erken gelinmelidir. Köpekler oldukça duygusal hayvan olduklarından sahiplerine çok bağlanacaklardır ve bu nedenle evde uzun süre yalnız kalması onu depresyona girmesine sebep olabilir.

 Tatil İçinde Köpek Bakım Evi Ayarlanmalı

 Tatile gidilecek zamanlarda köpeğin uygun bir pansiyona veya köpek ocağına bırakılması gerekir. Köpek için her şeyin ayarlanması ve onun için detaylı olarak düşünülmesi gerekmektedir. Köpek sahiplenmek ev ortamında veya bahçe ortamında köpeğe uygun düzenleme gerektirir.

Eğer düzenli bir şekilde bunlar yapılmayacaksa köpek sahiplenilmemelidir. Aşırı havlayan köpekler veya çok havlamayan köpek ırkları vardır. Bu ırk seçimi kişinin yaşam alanına göre yapılması gerekmektedir yoksa hem komşular hem de aile içindeki fertler de rahatsız olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir