İlk Defa Köpek Sahiplenecekler İçin Köpek Irkları

İlk Defa Köpek Sahiplenecekler İçin Köpek Irkları

Dünya üzerinde bilinen iki yüzü aşkın köpek ırkı vardır. Bu ırkların her biri farklı farklı karakter yapısına ve davranış biçimine sahiplerdir. Tıpkı insanlar gibi… Genetik özelliklerin önemi kadar yavruluğundan itibaren onlara nasıl davrandığımız, onları nasıl yetiştirdiğimiz de çok büyük önem taşır. Onu kucağımıza aldığımız andan itibaren ona verdiğimiz sevgi ve ilgi, onu iyiye yöneltmek için büyük bir adımdır. Yavruyken verilen eğitim ve sosyalleştirme, büyüdüğünde bize olumlu geri dönüşler sağlayacaktır.

Genetik özelliklerin bir köpeğin üzerindeki rolü yadsınamaz bir gerçektir. Bazı köpekleri kontrol etmek diğerlerine göre daha kolaydır. Kişilik olarak daha uysal, söz dinleyen, eğitim verilmesi ve sosyalleştirilmesi daha kolay olan köpek ırkları; eğer ilk defa köpek sahibi olacaksanız sizin için biçilmiş kaftandırlar. Bu yüzden ilk deneyim için tercihiniz bu köpeklerden yana olmalıdır. Bazı köpekler oldukça hassas, özgür ruhlu, başına buyruk, güçlü köpeklerdir. Köpek ile yaşam konusunda deneyimsiz bir kişinin bu tarz bir köpeği zapt etmesi oldukça yorucu ve zordur. Sizin ve köpeğiniz için ileriki dönemlerin çileye dönüşmemesi adına, kendinize uygun bir ırk seçmeniz gerekmektedir.   

Doğru ırk tercihi mutlu bir yaşam için her şey demektir. Karakterinize, yaşamınıza uygun köpek ırkı araştırmasına bir de ilk deneyim kriterini eklemelisiniz.

İlk defa köpek sahibi olacaklar için uygun ırklardan bazıları aşağıda listelenmiştir. Linklerine tıklayarak ırklar hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Eğer bu konuda deneyimsizseniz aşağıdaki ırklar için iki kez düşünmelisiniz: