Pomeranian Boo

Pomeranian Boo

Pomeranian bir süs köpeği türüdür. Adını Almanya ve Polonya arasında yer alan Pomeranya bölgesinden almıştır. Dünyada çok popülerdir. Özellikle ünlüler arasında nam salan bu köpek türü sevimli olmalarıyla gönülleri fetheder. Ortalama ömürleri 12-16 yıldır.

  • Pomeranian Boo Kökeni : Pomeranian eski bir spitz ırkı türüdür. Pomerenya' da sürüleri gütmek için Avrupa' ya getirilmiştir. İngiltere Kraliçesi Victoria 1800' lü yıllarda İngiltere' de yetiştirilmesini sağlamıştır. Öyle ki ilk zamanlarda daha büyük bir ırkken kraliçenin küçük köpeklerden hoşlanması sebebiyle yıllar içerisinde daha az kilolu hale getirilerek küçültülmüştür. Kraliçe ırkın yarışmalarla ünlenmesini ve İngiltere' ye yerleşmesini sağlamıştır.
  • Pomeranian Boo Görünümü : Küçük bir ırktır. Boyları 18-30 cm, kiloları 1-3 kg aralıklarındadır. Tüyleri uzun ve kabarıktır. Dişi doğum sonrası ve/veya fazla sıcakta; erkek yılda bir kez tüy döker. Çok çeşitli renklerde olabilir. En yaygın rengi turuncudur. Sivri burunları ve dik kulakları vardır. Yüz yapıları tilki ile oyuncak ayı karışımı görünümündedir. Göz yapıları badem şeklindedir ve renkleri koyudur. Burunları siyah veya kürkünün renginde olabilir. Boyunları yelelidir. Sırt üstlerinde kendilerine has bir kuyrukları bulunur.
  • Pomeranian Boo Karakteri : Yeni şeyler öğrenmeyi seven, meraklı, sadık, enerjisi orta düzey, cesur, özgüvenli, inatçı yapıdadırlar. Eğitilebilirlik düzeyleri aile içinde yaşam için yeterlidir. Kucağa bağımlıdır. Çok oyuncudur. Çocuklarla iyi anlaşırlar fakat diğer hayvanlarla ilişkisi çok iyi değildir. Yavru iken bakılmaya başlanırsa diğer hayvanlarla anlaşabilir. Koruma özellikleri düşük seviyededir. Tam bir bekçi köpektir, yabancılara karşı mesafelidirler.
  • Pomeranian Boo Yaşam Alanı : Apartman dairesi, ev ortamı onlar için uygundur.
  • Pomeranian Boo Bakımı : Rutin temizlikleri yapılmalıdır: haftada bir banyo, diş temizliği, tırnak bakımı, tüy taraması vb. Size odaklı yaşarlar, bu yüzden ilgi beklerler. Çok hareketli olduğu için yeterli egzersiz programı uygulanmalıdır. Fazla egzersiz sağlık problemlerine sebep olabilir. (Eklem, kalça gelişiminin olumsuz yönde etkilenmesi, vücut ısının fazla artması vb.) İnsanlar gibi fazla kilo alabilirler, bu yüzden yeme düzenlerine dikkat edilmelidir. Söz dinlemesi için sizin buyurucu kişi olduğunu iyi anlaması gerekir.
  • Pomeranian Boo Boyutu - Yükseklik & Kilo : Yükseklik Erkekde 18 - 30 cm Yükseklik Dişide 18 - 30 cm Kilo Erkekde 1 - 3 Kg Kilo Dişide 1 - 3 Kg

Pomeranian Boo Irk Boyutu

Pomeranian Boo Irk Özellikleri

İtaat Seviyesi
Eğitilebilirlik
Oyunculuk
Koruma
Enerji İhtiyacı
Tüy Yapısı
Tüy Dökümü
Çocuklarla İletişim
Yabancılarla İletişim
Köpeklerle Anlaşma
Diğer Hayvanlarla Anlaşma